Ny kunde?

Vi kan hjelpe deg med å bytte

La en av våre rådgivere kontakte deg for en samtale om hvordan LPG kan være en fordel for din virksomhet.
Bli kunde

Allerede kunde?

Bestill mer gass her

Her kan du bestille gass raskt og enkelt når det passer deg.
bestill gass
Ved å klikke "Godta alle" tillater du at informasjonskapsler (cookies) lagres på din enhet. Vi benytter cookies til å forbedre sidenavigering, analysere bruk av nettstedet og i markedsføringsøyemed. Se vår  Personvernerklæring for mer informasjon.
Romoppvarming
Ved å fyre med LPG kan du oppnå en veldig stabil og kostnadseffektiv varmeløsning som samtidig skåner miljøet.
Få et tilbud i dag

Oppvarming med LPG

Med en gassbasert løsning kan du oppnå hurtig oppvarmning, et godt inneklima og en meget stabil romtemperatur.

En gassvarmepumpe kan i mange tilfeller erstatte fyringsolje eller strømbaserte radiatorer som en effektiv og miljøvennlig oppvarming. Sammen med f.eks. strålevarme og beredere, kan det gassbaserte systemet utgjøre en pålitelig, effektiv og billig varmeløsning som samtidig er langt bedre for klimaet og miljøet enn fyring med olje eller strøm.

Gassvarmepumpe
Gassvarmepumpe kan i de fleste tilfeller erstatte oljefyring, til det gode for miljøet, klimaet og ikke minst varmebudsjettet. I mange år har den kondenserende gasskjelen vært den mest effektive varmekilden, men ny teknologi som kombinerer den kondenserende gasskjelen med varmepumpeteknologi, er den løsningen som anbefales i dag. Den nye teknologien øker virkningsgraden markant, og bringer den opp på over 150 %, noe som er langt mer enn hva man ser ved f.eks. tradisjonell oljefyring.

Fordi løsningen bruker termisk energi, er den også veldig effektiv ved lave temperaturer. Det står i motsetning til strømdrevne varmepumper som ikke er like effektive ved lave temperaturer. Gassvarmepumpen fungerer helt ned til -30º C.

Investeringen i en gassvarmepumpeløsning er vanligvis 15–25 prosent lavere enn ved strømdreven varmepumpe. Det gjør at tilbakebetalingstiden på den komplette installasjonen vanligvis ligger på mellom tre og fem år. Serviceomkostningene er også lave, og gjør det til en veldig attraktiv løsning. Gassvarmepumpen kan levere en kontinuerlig fremløpstemperatur på 65º C eller 70º C ved varmtvannsproduksjon. Det gjør at den kan erstatte et kjeleanlegg med fyringsolje, og kobles til eksisterende radiatorinstallasjoner. Det bidrar til å holde etableringsomkostningene nede.

Strålevarme
Ved oppvarming av fabrikker, lagerhaller, verksteder, garasjer og lignende, er gassbasert strålevarme ofte en svært god løsning. Spesielt for gassfyrte strålevarmere er at varmen avgis i form av infrarøde stråler som omsettes til varme først når de treffer faste legemer som mennesker, maskiner, etc. Derved unngår man å varme opp store luftmasser før en akseptabel lufttemperatur oppnås. Dette er en viktig grunn til at en rask, effektiv og derved kostnadsbesparende oppvarming, sammenlignet med konvensjoneller varmesystemer.

I tillegg holdes varmen på gulvnivå og ikke oppunder taket. Varmeanlegget opptar ikke kostbart gulvareal. Hele anlegget monteres under tak, på vegg, søyler etc. Anlegget har minimalt med støy og forårsaker ikke trekkproblemer i det luften ikke blir benyttet som varmebærer. Infrarød oppvarming er velegnet for oppvarming i soner. Dermed unngår man å varme opp de deler, eksempelvis i en hall, som ikke trenger oppvarming. Mulighetene for å skreddersy et varmeanlegg til den enkelte kundes sitt behov er svært gode.

En av fordelene ved strålevarme er at man ikke behøver å bruke tid eller energi på å varme opp rommet. Når man slår på er det varmt i så og si samme øyeblikk. Med for eksempel bevegelsesstyring kan man styre oppvarming f.eks. kun der personer arbeider og således kun bruke energi kun der det er behov. Gassfyrte strålevarmeanlegg lar seg meget enkelt automatiser. Anleggets kontrollenhet styrer temperatur og driftstid i de enkelte soner.

Ny panelteknologi gjør at anlegget er veldig driftssikkert, og forbedret elektronisk styring sikrer at energien utnyttes optimalt. Det gjenspeiles i energiregnskapet ditt. Har bedriften din et kjelbasert sentralvarmeanlegg og en oljefyr, kan en LPG-løsning fra Progas' redusere CO2-utslippene med opptil 50 prosent.

Berederanlegg
Et gassbasert berederanlegg krever varmluft via en LPG-oppvarmet varmeveksler. Anlegget er kompakt, stillegående og stort sett vedlikeholdsfritt. Det kan benyttes i alle sammenhenger hvor det er behov for oppvarming av luften, f.eks. til varmluftsgardin i døråpninger eller til oppvarming av lokaler.

Ny teknologi gjør at anlegget er veldig driftssikkert, og en forbedret elektronisk styring sikrer at energien utnyttes optimalt. Det gjenspeiles både i CO2-utslippet og i energiomkostningene. Har bedriften din et kjelebasert sentralvarmeanlegg og oljefyr, kan Progas' løsning spare opptil 50 prosent CO2-utslipp.

Hva kan du spare?

Vil du hvite mer om hva virksomheten kan spare?
Rød pil

LPG, en effektiv energibærer

Bruker du olje og legger vekt på effektive og mer miljøvennlige løsninger kan gass være veien å gå. LPG slipper ut 15 prosent mindre CO2 enn oljeprodukter. LPG inneholder ikke svovel.

15%

Mindre CO2
enn olje